Mar 30, 2022 - Nis 13, 2022

METU MECH Tarafından Düzenlenen "Productive Design Challenge 2022"ye Birlikte Katıldığımız Ekip Birinci Oldu

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Başak Berument’in de içinde olduğu ekip, Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrenci topluluğu METU MECH tarafından düzenlenen yarışmada, 50 ekibin içinden birinciliğe layık görüldü. 28 Şubat - 4 Mart 2022 tarihleri arasında, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, Autodesk, NUMESYS İleri Mühendislik A.Ş.’nin destekleriyle düzenlenen "Productive Design Challenge 2022" vaka çözümüne yönelik tasarım yarışmasında, 30 kilogram ağırlığında bir mikro insansız hava aracı (İHA) için geri çekilebilir üçlü iniş takımını; topoloji optimizasyonu, üretken ve parametrik tasarım kullanarak havacılık standartlarına uygun olacak şekilde tasarladılar.

Yarışmacıların rekabet ortamı içinde mühendislik, tasarım ve yaratıcılığın sınırlarını zorladıkları etaplarda kısa bir sürede belirlenen kıstasları karşılayan bir ürün çıkarmaları istenirken, ayrıca şirketlere ve öğrencilere de birbirlerini tanıma fırsatları sunuluyor.

Öğrencimizi ve ekip arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.